Lån uden sikkerhed

Vil du tættere på dine drømme og visioner? Så kan du, uanset hvilken situation du befinder dig i, komme dine drømme nærmere med et lån uden sikkerhed – en fremragende måde at få et kontant …

underskriver lån

Vil du tættere på dine drømme og visioner? Så kan du, uanset hvilken situation du befinder dig i, komme dine drømme nærmere med et lån uden sikkerhed – en fremragende måde at få et kontant indskud i privatøkonomien. 

Et lån uden sikkerhed er en type lån, hvor du ikke behøver at stille sikkerhed i form af pant i noget, som du ejer. Et sådant lån kan være fremragende for dig, der måske ikke ejer en masse, men som alligevel har behov for en kontant indsprøjtning i økonomien – af den ene eller den anden årsag.

Når du låner penge uden sikkerhed, så er der typisk ikke nogen krav til hvad du må og ikke må bruge pengene på. Faktisk er der mange banker og låneudbydere, der betragter et lån uden sikkerhed som et almindeligt forbrugslån. Så om du bruger pengene på en ferie til Kroatien, en ny bil, pizzaer til månedens hygge-aftener med familien eller noget helt fjerde – det er helt op til dig.

Her på siden hjælper vi dig i mål med at lande et godt lån uden at skulle stille sikkerhed for det. Du kan hurtigt og nemt ansøge om et lån uden sikkerhed via vores lånemodul her på siden. Du får svar fra flere långivere i løbet af kort tid, og de udvalgte lånetilbud er altid til favorable vilkår.

Det tager blot 2 minutter at sende ansøgningen afsted. Og så er det selvfølgelig helt gratis og uforpligtende for dig at prøve. Mange gør det endda blot for at se hvilke vilkår, man har at arbejde med.

Du kan også læse med herunder, hvor vi fortæller dig mere om hvad et lån uden sikkerhed er, og hvad du kan få ud af det.

Sådan ansøger du

Du kan hurtigt og nemt ansøge om et lån uden sikkerhed via formularen her på siden.

Det er 100% gratis og uforpligtende at ansøge om lånetilbud via vores lånemodul. Du skal se det som en nem substitut for, at du tager telefonen, og få låneudbyderne i røret – én efter én.

Du skal blot markere hvor mange penge du ønsker at låne, samt hvor lang løbetid lånet skal have. Herefter beder vi dig om at udfylde nogle få informationer om din privatøkonomi og dine øvrige forhold. Det tager ikke mere end 1-2 minutter, alt i alt.

Når du er færdig sender vi ansøgningen ud til vores samarbejdspartnere. Efter kort tid vil du høre fra dem, og kan vælge det lånetilbud, der passer dig bedst.

Er det lån som du plejer? Nej, for du skal hverken stille sikkerhed i form af aktiver, eller snakke med din bankrådgiver. I stedet skal du blot indsende ansøgningen, vente på lånetilbud, vælge det bedste og få underskrevet den endelige låneaftale med låneudbyderen.

Så bliver det ikke nemmere at ansøge om et lån.

Hvad er et lån uden sikkerhed?

Et lån uden sikkerhed er et lån, hvor du ikke skal stille fysiske ting eller aktiver som sikkerhed for lånet.

Når du skal låne penge, så vil en bank som regel se på flere ting – bl.a. hvad du ejer i forvejen. Det er interessant for banken at vide hvad du ejer, da dine værdier kan bruges som sikkerhed for banken, hvis du ikke kan betale lånet tilbage. Ejer du fx en bil, så kan banken tage udlæg i bilen, hvis du ikke kan tilbagebetale dit lån.

Et lån uden sikkerhed er altså et lån, hvor banken ikke stiller krav til hvilke værdier du ejer, som banken kan tage udlæg i. Med andre ord er et lån uden sikkerhed et lån, som alle og enhver i udgangspunktet vil kunne komme i betragtning til.

Lån uden sikkerhed vs. lån med sikkerhed

Helt konkret er forskellen mellem et lån uden sikkerhed og et lån med sikkerhed, at der i sidstnævnte tilfælde stilles sikkerhed for banken i form af et eller flere aktiver, som du ejer. 

Lad os tage et eksempel med et billån – et klassisk lån med sikkerhed. Ved et billån låner långiver dig penge til at købe en ny bil. Hvis du på et tidspunkt ikke kan betale dit lån tilbage, så vil banken i sidste ende have krav til at overtage bilen fra dig, og få den solgt for at få sine penge. 

Med andre ord har banken sikkerhed i bilen.

Et lån med sikkerhed er altså et lån, hvor långiveren ikke skal løbe en lige så stor risiko som hvis der ingen sikkerhed var stillet. I tilfælde af, at du ikke kan betale, går fallit mm., så kan långiveren tage udlæg i de af dine ting, som du har brugt lånet til at finansiere.

Et lån uden sikkerhed er ikke et lån uden krav

Nogle gange bliver “lån uden sikkerhed” også kaldt for “lån uden krav”. Men den måde at tale om det på kan faktisk godt være lidt misvisende. For et lån uden sikkerhed er altså ikke det samme som et lån uden krav som sådan.

Selvom du ikke kan stille sikkerhed via pant i dine aktiver – dine fysiske ting, som du ejer – så vil bankerne gerne have en vis sikkerhed alligevel, når de låner dig penge. Hvis du altså vil låne penge uden sikkerhed, så vil banken dykke mere ned i dine private finanser og din livssituation for at finde sikkerhed i de omstændigheder, du befinder dig i.

For eksempel vil banken se på ting som størrelsen på din indkomst, dine udgifter, øvrige lån, om du afdrager på det du skal, om du er forsikret, om du er medlem af en A-kasse, om du står i RKI, osv. Nogle banker vil måske også finde ekstra sikkerhed i en ægtefælle, der kan hæfte for lånet sammen med dig, eller i en ven eller et familiemedlem, der vil kautionere for dig.

Der kan altså være flere krav, som banken vil stille til dig, som ønsker at låne penge uden sikkerhed. Hvilke krav du bliver mødt med afhænger af den pågældende bank, og det tilbud du får.

Hvad er fordelene ved et lån uden sikkerhed?

Der er flere fordele ved at optage et lån uden sikkerhed. Herunder gennemgår vi nogle af dem.

Du behøver ikke at eje noget af værdi

For det første, så ligger det centralt i hele idéen om et lån uden sikkerhed, at du ikke behøver at eje noget af værdi for at komme i betragtning til lånet.

Det er en fordel for dig, der måske stadig befinder dig så tidligt i livet, at du endnu ikke har købt noget af større værdi. Det kan også være, at du endnu ikke har fået etableret dig en opsparing eller lignende. 

Måske har du lige været igennem en svær periode, hvor du har mistet meget af det, du ejer. I så fald kan det være dejligt at kunne optage et lån, hvor der ikke er flere af dine ejendele, der bliver sat i spil som “handelsvare”, når du vil optage et lån.

Når du vil optage et lån uden sikkerhed, så vil banken udelukkende se på din aktuelle situation for at vurdere, om de kan godkende din låneansøgning.

Hurtig godkendelse

Når du ikke skal til at stille sikkerhed for lånet, så behøver långiveren heller ikke at bekymre sig om hvad du ejer, hvilken værdi det har, osv. Her skal långiveren udelukkende forholde sig til din nuværende økonomiske situation, samt hvordan du i øvrigt er dækket ind.

Det gør selvsagt, at det alt andet lige er hurtigere at få et sådant lån godkendt. Du kan altså ofte have de lånte penge til rådighed på din konto hurtigere end hvis du skulle til at stille sikkerhed for lånet.

Det er nemt at komme i betragtning

Hvis du gerne vil i betragtning til at optage et lån uden sikkerhed, så er det ikke svært at komme i gang. Stort set alle banker arbejder nemlig med denne type af lån – så det er sådan set bare at gribe telefonen, og give en opringning.

Du kan selvfølgelig også nemt og hurtigt komme i betragtning til et lån uden sikkerhed via vores lånemodul længere oppe på siden. Det kræver blot et par minutter af din tid, og du får hurtigt svar tilbage.

Hvad koster et lån uden sikkerhed?

Et spørgsmål, som du nok også gerne vil have svar på, er hvad et lån uden sikkerhed koster.

Du ved det garanteret godt, men det skader ikke at gentage det: Det koster penge at låne penge. Og nogle lån er dyrere end andre lån.

Et lån uden sikkerhed er bestemt ikke blandt de billigste lån, du kan optage. Men det er heller ikke blandt de dyreste. Lad os forklare.

Vil du låne penge uden sikkerhed, så er det ikke lige så dyrt som et regulært kviklån. Årsagen er simpel: Bankerne vil nemlig stadig finde en eller anden form for sikkerhed i din aktuelle økonomi og livssituation. Ved flere kviklånsudbydere er betingelsen for et lån blot, at du ikke er at finde i RKI eller andre gældsregistre – men her finder banken altså sikkerhed i lidt mere. Og det betyder lavere renter og etableringsomkostninger, da banken kan være mere sikker på at få sine penge tilbage.

Til gengæld er lån af penge uden sikkerhed heller ikke blandt de billigste lån. Årsagen er igen ganske simpel: Et lån uden sikkerhed er en relativt stor risiko for en bank, fordi banken ikke kan tage udlæg i en bil, en bolig eller andet af værdi, hvis du ikke kan betale. 

Det er bankens risiko, der koster penge for dig, når du skal låne. Og set fra bankens synspunkt, så er et lån uden sikkerhed ikke risikofrit – det ligger selvfølgelig  også lidt i ordet.

Så hvad koster et lån uden sikkerhed?

Alt afhængig af din situation – din nuværende økonomi, dit arbejde, dine øvrige vilkår, hvor meget du vil låne samt over hvor lang tid – kan du ofte få et lån uden sikkerhed med ÅOP på mellem 6 og 18% hos de fleste låneudbydere.

Hvor meget kan man låne med et lån uden sikkerhed?

Hvor meget du kan låne med et lån uden sikkerhed afhænger af hvilken låneudbyder, du får fat på.

Nogle låneudbydere og banker tilbyder lån uden sikkerhed helt ned fra 1.000 kr. og op til 500.000 kr. Jo mere du vil låne uden sikkerhed, desto større sikkerhed skal låneudbyderen selvsagt finde i din livssituation samt øvrige økonomi. Derudover vil et større lån alt andet lige også komme med flere låneomkostninger.

Det kan du bruge et lån uden sikkerhed til

Rigtig mange låneudbydere betragter et lån af penge uden sikkerhed som et almindeligt forbrugslån.

Med andre ord er der altså ikke nogen principielle eller praktiske begrænsninger på hvad du kan eller må bruge et lån uden sikkerhed til.

Så om det er et nyt sæt ski, en lille ekstra bil, opførslen af en ny carport eller noget helt andet du ønsker dig – med et lån uden sikkerhed er du aldrig langt fra dine drømme.

Selvfølgelig er der nogle typer af ting, begivenheder og situationer, der kalder på lidt andre typer af lån. Det kan fx være hvis du har brug for lån til et indskud til en lejlighed, et billån, et samlelån til at få overblik, og meget andet. Her kan mere skræddersyede lånetyper, der er særligt tilpassede disse typer af lån, være mere fordelagtige for dig at optage.

Alternativer til lån uden sikkerhed

Visse andre typer af lån kan også karakteriseres som lån uden sikkerhed uden at man omtaler dem som sådan. Et indskudslån er et eksempel på sådan et. Her får du et lån til indskuddet i en ny lejebolig, som du så betaler af over en periode.

Men der findes også flere typer af lån, hvor der stilles krav om sikkerhed for lånet. At der kan stilles sikkerhed for et lån giver flere fordele – heriblandt muligheden for længere løbetid og lavere ÅOP. Typisk er det banker eller realkreditinstitutioner, der stiller krav om sikkerhed for lån.

Herunder gennemgår vi nogle af de mest gængse typer af lån med sikkerhed.

Boliglån

Et boliglån er nok det mest klassiske eksempel på et lån med sikkerhed. Her låner du penge til en bolig – eller andre typer af fast ejendom – hvor långiver får en sikring i ejendommen. 

Et typisk boliglån kommer med en lang tilbagebetalingstid – fra 10 til 30 år – og med lave renter.

Kan du ikke tilbagebetale boliglånet kan långiveren overtage boligen, sælge den igen, og derved få sine penge tilbage.

Billån

Et billån er et andet eksempel på et lån, hvor der stilles sikkerhed – navnligt i den bil, du vil købe med de lånte penge.

Et billån løber typisk over en 10 til 12-årig periode.

Forbrugslån med sikkerhed

Nogle gange kan du også komme ud for at skulle låne penge til almindeligt forbrug, hvor långiveren stiller krav om sikkerhed i dine ting. Det kan også være tilfældet, selvom lånet måske ikke umiddelbart skal bruges til at købe lignende aktiver.

Et eksempel på et forbrugslån med sikkerhed er, at du får forhandlet gode vilkår – lave renter og lang løbetid – på et forbrugslån mod at stille din bil som sikkerhed. I dette tilfælde kan långiveren gå ind og tage pant i bilen, hvis du ikke kan betale forbrugslånet tilbage.

Samlelån

Et samlelån er teknisk set ikke et lån, hvor der stilles sikkerhed i form af materielle aktiver. Alligevel kan et samlelån være mindre risikofyldt for banker at give, da sådanne lån blot laver en omlægning af dine nuværende lån.

Dermed kan du få et bedre overblik i din privatøkonomi – og ofte flere penge til rådighed hver måned. Og det kan udgøre en betydelig sikkerhed i sig selv, set fra långiverens perspektiv.

Kræver det dokumentation at låne penge uden sikkerhed? 

Selvom du ikke skal stille sikkerhed for dit lån i form af aktiver, så vil de fleste låneudbydere og banker gerne se noget dokumentation for dine øvrige forhold. Det kan fx være et overblik over din nuværende gæld, et indblik i din økonomi såvel som dine skattepapirer.

Et lån uden sikkerhed er altså ikke et lån uden dokumentation. Og det altså heller ikke selvom mange netop kalder det et lån uden dokumentation. Der skal altid nogle papirer og noget data til for at komme i betragtning. 

Hvordan får man et lån uden sikkerhed?

For at få et lån uden sikkerhed kræver det i første omgang, at du sender en ansøgning afsted til en låneudbyder. Her kan du med fordel ansøge om et lån uden sikkerhed gennem vores lånemodul her på siden.

For at komme i betragtning til et lån uden sikkerhed kræver det hverken, at du ejer hus, bil eller andet af nævneværdig værdi. Alt, det kræver, er blot, at du har en økonomi, der kan bære optagelse af lånet. 

Om din økonomi kan bære et lån uden sikkerhed hjælper låneudbyderne dig med at vurdere, når blot du udfylder informationerne i formularen. Her vil du blive kreditvurderet ud fra de oplysninger, du giver til låneudbyderne. En god kreditvurdering øger dine chancer for at kunne optage et lån uden sikkerhed.

Langt de fleste kan få tilbudt et lån uden sikkerhed. Detaljerne om lånet – hvad ÅOP bliver, hvor lang løbetiden er og hvor høj din månedlige ydelse bliver – afhænger af låneudbydernes vurdering af din situation.

Kan alle få et lån uden sikkerhed?

Nej, det er ikke alle, der kan få et lån uden sikkerhed. 

Der er flere faktorer, der spiller ind på dine chancer for at kunne få et lån uden sikkerhed. Først og fremmest skal du gerne have en god kreditvurdering. Derudover er det en stor fordel, hvis du ikke står i RKI, at du ikke har øvrige store gældsposter, o.l.

Sådan øger du dine chancer for at få et lån uden at skulle stille sikkerhed

Hvis du ikke i øjeblikket kan få et lån uden sikkerhed, eller hvis du blot gerne vil øge dine chancer på forhånd for at blive godkendt, så er der flere ting, du kan gøre. 

Herunder kigger vi på nogle hurtige, konkrete tips til at forbedre din privatøkonomiske situation. Det er nemlig den, som långiverne vil tage et kig på, før de godkender din ansøgning.

For det første, så er det en fordel hvis du er medlem af en A-kasse. Ingen kan vide med sikkerhed, om der kommer en fyringsrunde i morgen på jobbet – og så er det en fordel at være forsikret mod arbejdsløshed. En A-kasse sikrer dig økonomisk, hvis du skulle blive arbejdsløs.

Derudover skal du gerne have et budget, der viser, at du har styr på dine månedlige indtægter og udgifter. Senere i låneprocessen vil du skulle indsende dokumentation for din privatøkonomi. Jo mere du viser långiveren, at du er struktureret og har styr på økonomien, desto bedre er dine muligheder for at lande et lån.

Du kan få din ægtefælle, familiemedlem eller ven til at kautionere for dig. Hvis din egen økonomiske situation ikke ser alt for god ud på kort sigt, så kan det være en fordel med bekendte, der kan hjælpe hvis tingene skulle skride. Overvej om du kender nogen, der vil hjælpe dig med at kautionere.

Ansøg hos flere forskellige långivere. Dette punkt kommer helt automatisk, når du anvender vores modul til at ansøge om lån uden sikkerhed. Ved at ansøge om lån uden sikkerhed hos flere forskellige lånudbydere øger du dine chancer for, at en eller flere af dem vil gå med til at tilbyde dig et lån.

Lån penge uden sikkerhed trods RKI

En registrering i RKI gør desværre dine muligheder for at optage et lån uden sikkerhed mere begrænsede.

At du er optaget i RKI er ikke ensbetydende med, at du ikke kan få et lån uden sikkerhed. Til gengæld gør det chancerne for at få godkendt din ansøgning en del mindre – men det er før set, at en RKI-registrering ikke nødvendigvist er en hindring.

Det kan være en fordel, hvis du på forhånd forbereder dig på at forklare din situation skriftligt eller mundtligt til långivere. Når alt kommer til alt, så er det mennesker der sidder bag systemerne, og vurderer dine muligheder for at optage et lån. En god forklaring, samt en god plan for tilbagebetaling af lånet, øger dine chancer for at kunne optage et lån uden sikkerhed – også selvom du står registreret i RKI.

Selvom du er registreret i RKI kan du altså stadig godt prøve at søge om et lån uden sikkerhed. Vi kan ikke garantere, at din ansøgning bliver godkendt – men der er ting du kan gøre for at gøre dine chancer bedre.