Lån penge til solceller

Går du med overvejelserne om at få etableret solceller på taget, i haven eller lignende? Så er du garanteret allerede stødt på den primære stopklods, der hæver sig op over de fleste med de samme …

Går du med overvejelserne om at få etableret solceller på taget, i haven eller lignende? Så er du garanteret allerede stødt på den primære stopklods, der hæver sig op over de fleste med de samme idéer:

De skyhøje etableringsudgifter på solceller.

Heldigvis er det muligt at låne penge til solceller. Mange banker er faktisk særdeles villige til at finansiere netop etableringen af solceller – der skal nemlig et decideret vulkanudbrud i nærheden til for at gøre investeringen ikke-rentabel. 

Vi har gjort det fantastisk nemt at låne penge til solceller. 

Alt, du skal gøre, er blot at udfylde formularen her på siden. Fortæl os hvilket beløb, du ønsker at låne, og hvor lang tilbagebetalingstiden skal være. Udfyld derefter resten af de informationer, vi beder dig om – så vil låneudbyderne med det samme tage et kig på din ansøgning. 

Det er hurtigt og nemt – og selvfølgelig helt gratis og uforpligtende. Og så hjælper det dig også med at blive lidt grønnere, og spare penge på elregningerne fremover.

Du kan også læse med herunder, hvor vi fortæller mere om hvorfor og hvordan mht. lån af penge til solceller. Så på med solhat og creme – for lige om lidt skal der også slikkes masser af energirige, pengebesparende solstråler fra dine tagsten.

Sådan kan et lån hjælpe med finansieringen af solceller

Der findes flere forskellige lånemuligheder, når du gerne vil benytte lån til at finansiere solceller.

For det første vil det være en fordel, hvis du selv har nogle af pengene til den samlede udgift. At du selv er villig til at lægge toppen af isbjerget gør nemlig, at du fremstår seriøs, og at bankerne vil være mere tilbøjelige til at yde dig et lån på resten af det beløb, du mangler.

 Låner du et mindre beløb til finansieringen af solcellerne vil du desuden også kunne være hurtigere ude af gælden igen, og dine renteudgifter vil være lavere.

Du kan også vælge at ansøge om at låne hele beløbet til solcellerne. Her skal du være forberedt på, at renterne vil være lidt højere.

De fleste låner penge til solceller

Hvis du har overvejet et lån til solceller, så er du ikke den eneste. Faktisk er det langt de fleste, der får etableret solceller på taget, som ender ud med at låne penge til solcellerne.

Årsagen er simpel: Solceller er bare dyre i anskaffelse. 

Hvis du er som de fleste, så kommer du garanteret også til at stå og studse lidt over budgettet, hvor likviderne ikke helt rækker. Det behøver du altså ikke at gå i panik over.

En god investering – men med høje etableringsudgifter

Selvom de koster meget at anskaffe, så er solceller altså en god investering.

Og nu er det bare engang sådan, at det nogle gange godt kan betale sig at låne penge for at gøre en god handel. Især hvis investeringen lover et afkast, hvor gevinsten er højere end renterne på lånet til investeringen.

Dét er meget ofte hvad der gør sig gældende, når vi taler om solceller.

Solceller kan betale sig selv overraskende hurtigt tilbage. Især på et marked med svingene og ustabile elpriser kan solceller vise sig endnu hurtigere tilbagebetalt end det er rimeligt at budgettere med i første omgang.

Generelt er solceller en god investering, hvis jeres husstand har et højt elforbrug. Desto flere penge I sparer i strøm hver måned, desto flere penge “tjener” I, når I forsyner jer selv, og de dyre elregninger ikke skal betales.

Generelt skal I være virkelig sparsommelige med strømforbruget i hjemmet før solceller ikke er en god investering.

3 gode grunde til at optage et lån til solceller

Der er mange gode grunde til at optage et lån til solceller. Herunder gennemgår vi nogle af de bedre af slagsen.

Solceller er en investering, der selv betaler lånet tilbage

Vi har nævnt det flere gange i løbet af artiklen her: Solceller er en god investering. Lad os forklare hvorfor.

På mange måder er solceller en investering, der minder om køb af et sommerhus, som du lejer ud. Når du køber et sommerhus, og lejer sommerhuset ud det meste af året, så vil udgifterne til lånet – både renter og afdrag – kunne betales af de indtægter, udlejningen giver. Med andre ord er køb af et sommerhus under disse vilkår en investering, der ikke kræver, at du binder dig til personligt at lægge store pengebeløb som tiden går.

Det samme gør sig gældende, når vi taler om lån til solceller. Jo, her skal du selvfølgelig selv betale solcellerne af ud fra egen lomme. Til gengæld vil udgifterne sjældent være større end dem, du skulle have betalt til en almindelig elleverandør.

Du mærker det altså ikke i privatøkonomien – indtil lånet til solcellerne er betalt. Så kommer du i den grad til at mærke forskellen.

Klimaet venter ikke på, at du får råd

Mange investerer i solceller for at kunne gøre en lille forskel for klimaet. Solceller producerer nemlig grøn strøm, så du kan have god samvittighed.

Sagen er bare den, at klimaet altså ikke venter på, at du får råd til solcellerne fra egen lomme. Hvis du venter med at investere i solceller pga. manglende likviditet, så fortsætter klimaproblemerne ufortrødent med at vokse uden dit bidrag.

Hvis du derimod vælger at optage et lån til solcellerne, så får du mulighed for at gøre en forskel for klimaet nu og her.

Dit budget venter ikke på, at du får råd

En investering i solceller er ofte en investering, der giver en positiv økonomisk gevinst. Og, sagt lidt kækt: Hvorfor vente på en bedre økonomi før du begynder at gøre din økonomi bedre?

Energiforbedring og -optimering er på regeringens dagsorden

Det er ikke kun i det lille perspektiv, at det giver god mening at investere i solceller via lån. 

Faktisk er energiforbedring på den danske regerings dagsorden. Vi skal ikke mange år tilbage i tiden før det offentlige faktisk gav et tilskud til private, der ønskede at sætte solceller på taget. På denne måde støttede det offentlige private initiativer til at gøre forbruget af strøm en smule grønnere.

I dag er der desværre ikke længere offentlig støtte at hente til solceller på taget. Alligevel fortsætter solceller med at være en god investering for de fleste, og de mange lånemuligheder til solceller gør, at det i dag er lettere end nogensinde før at komme i gang med at få bestilt solcellerne.