Online lån – ansøgning

I dag behøver du ikke længere at møde personligt op i fysiske filialer eller have en samtale med en bankrådgiver for at ansøge om et lån, processen er nu digitaliseret, så du nemt og hurtigt …

I dag behøver du ikke længere at møde personligt op i fysiske filialer eller have en samtale med en bankrådgiver for at ansøge om et lån, processen er nu digitaliseret, så du nemt og hurtigt kan ansøge om dit forbrugslån fra din computer eller mobil og modtage et hurtigt svar.

At lave en ansøgning om at låne penge online på det danske lånemarked foregår ved at du går ind på låneudbyderens side, udfylder en ansøgning om at låne penge hos udbyderen, det er meget nemt og når du modtager svar på din ansøgning kan du hvis låneudbyderen har godkendt lånet selv godkende lånet med dit MitID.

Denne metode med online lån gælder både ved de danske banker og ved andre låneudbydere

Hvis du overvejer at ansøge om at låne penge online, kan det være en god idé at følge nogle enkle råd for at optimere din ansøgning, og have mulighed for at overskue de forskellige lån.

Hvem kan ansøge om at låne penge

Hvis du har stillet dig selv spørgsmålet “Kan jeg låne penge?” vil følgende sikkert kunne vejlede dig lidt i forhold til svaret.

De fleste mennesker kan få brug for at ansøge om et lån, det kan være lige fra en uforudset udgift til opfyldelse af de store drømme, men hvem kan ansøge om at låne penge? For at være berettiget til at ansøge om et lån, skal du typisk opfylde følgende betingelser:

  • Du skal være fyldt 18 år
  • Du må ikke være registreret i RKI (Ribers Kredit Information ) eller i debitor registret – at være registreret i RKI eller debitor registret er det nærmest umuligt at låne penge hos nogle banker eller andre låneudbydere.
  • Du skal typisk være bosiddende i Danmark.
  • Det er oftest en fordel med et Dansk CPR nummer.
  • Du skal hvis du låner i traditionelle banker have en stabil indkomst, hvor dit rådighedsbeløb har luft til at tilbagebetale lånet, banken vil ved individuelle kreditvurdering afgøre om dit rådighedsbeløb er stort nok.
  • Ved kreditvurderingen i banken vil der oftest skulle bruges lønsedler for de sidste tre måneder og tilladelse til at banken kan tilgå dine skatteoplysninger
  • Mange banker vil også se på om der er eksisterende lån, og hvor meget af den eksisterende gæld der er tilbage.
  • Der kan også være forskel på om der ansøges om sikrede eller usikrede lån, har du mulighed for at sætte noget i pant for lånet vil det være nemmere at låne penge frem for ved de usikrede lån.

Hvem kan du låne penge hos

Lån penge i banken

Der er mange muligheder for at låne penge, du kan blandt andet låne penge i banken hvor du kan ansøge om et lån via fysiske filialer og du kan også lave online låneansøgninger til et lån hos din bank, skal du låne mange penge til f.eks. et boliglån er banken et godt sted at starte.

Banken vil inden du kan optage et lån blandt andet gennemgå din økonomi nøje, se om du har meget gæld, de vil se hvad du skal bruge lånet til mm.

Lån penge online – Lån penge hurtigt

Det er også muligt at låne penge udenom banken, her kan du blandt andet låne penge online hos online låneudbydere, der er et stort udbud af online låneudbydere at vælge i mellem, derfor er det også vigtigt at undersøge og sammenligne lån, så du kan finde det bedste lån for dig.

At der er mange muligheder for at låne penge hos forskellige låneudbydere med forskellige lån er en fordel for dig der ønsker at gøre arbejdet grundigt og undersøge lånemarkedet, så du på den måde kan finde det bedste og billigste lån.

Lån med og uden sikkerhed

Der er stor forskel på om du ønsker at låne penge uden sikkerhed eller låne penge med sikkerhed, et lån uden sikkerhed er et lån hvor banken ikke kan være sikker på at der er dækning for lånet, og et lån med sikkerhed kan blandt andet fås med sikkerhed i fast ejendom eller en tilsvarende værdi.

Lånets størrelse kan også afhænge af om der er mulighed for at stille sikkerhed for lånet, da et større lån oftest vil kræve en form for sikkerhed.

den laveste rente vil du også få ved et lån med sikkerhed, modsat lånet uden sikkerhed, her vil renten typisk være noget højere, hvilket vil påvirke de totale kreditomkostninger, og vil betyde at du får et af de dyre lån.

Derfor anbefaler vi altid hvis det er muligt at lave et lån hvor noget stilles i sikkerhed for ét lån.

Vil du låne pengene hos en anden udbyder end banken, vil du i mange tilfælde nemt kunne få et lån uden sikkerhed.

Vurder dit lånebehov for at låne penge

Inden du ansøger om at optage et lån, er det essentielt at tænke over, hvad du bruger pengene til, der kan være mange grunde til at ansøge om at låne penge, lige fra en uforudset udgift, som hvis bilen går i stykker eller et ønske om at låne penge til en vild shoppingtur eller måske er formålet med et nyt lån at samle nuværende lån i et samlelån, der kan gøre det lettere at betale pengene tilbage.

 Det er vigtigt at være bevidst om, hvorfor du ønsker at låne penge, ikke alle grunde er lige presserende, og i tilfælde hvor der ikke er et direkte behov, bør du være ekstra forsigtig for ikke at handle for impulsivt og bruge penge unødigt, da du altid skal tilbagebetale dit lån.

Hvis du derimod står overfor en uundgåelig udgift, kan et lån være en effektiv løsning til at håndtere omkostningen her og nu, og har du masser af luft på din konto i hele lånets løbetid til at kunne tilbagebetale lånet men ikke nået at spare penge sammen til et stort ønske er et lån også en god mulighed.

 Låneudbyderen vurderer i langt de fleste tilfælde om din økonomi kan bære at låne penge hos dem, men der er også låneudbydere der ikke laver individuelle kreditvurdering af låneansøgeren, her er det vigtigt du selv er opmærksom på din økonomiske formåen, man kan hurtigt komme til at skylde for mange penge.

Råd om Finansiering

Når du optager et lån, indebærer det, at du forpligter dig til at tilbagebetale det lånte beløb inden for en bestemt periode til en bank eller en anden låneudbyder, lånets løbetid er altid forskelligt men ofte vil et lån med et højere beløb have en længere løbetid mens det mindre lån har en kort løbetid.

Hvis du vælger at låne penge hurtigt ved et af de hurtige lån online, vil lånets løbetid ofte være kort.

Det er almindeligt at afdrage på lånet månedligt, derfor er det essentielt, at du inden lånoptagelsen nøje overvejer din betalingsevne, så du undgår at blive registreret i RKI eller debitor registret eller oplever stress og dårlig samvittighed over at have svært ved at indfri dit lån.

 Det er vigtigt at understrege, at formålet med at låne penge bør være at hjælpe dig økonomisk og ikke at forværre din finansielle situation.

Ved at følge dette råd sikrer du, at din økonomi ikke lider overlast, og at dit finansielle behov bliver opfyldt på den bedst mulige måde.

Hvad koster det at låne penge

Hvad et lån koster afhænger af det enkele lån og låneudbyderen der vil låne penge, den endelige rente og gebyrer og omkostninger på lånet samt lånets løbetid vil være afgørende for lånets pris.

En længere løbetid på alle lån vil nok betyde en lavere månedlig ydelse, men det betyder også at du skal betale for flere renter end ved lånet der har en kort løbetid.

Derfor er det væsentligt at undersøge forskellige lån nøje, hvad enten du vil låne online i banken eller hos en anden låneudbyder, så du undgår dyre lån og ubehagelige overraskelser når du vil låne penge.

Vælg det rette lån

 Når du skal optage et lån, er det vigtigt at vælge en låneudbyder, der passer til dine behov, derfor skal du undersøge lånemarkedet ordentligt.

Udfyld ansøgningen med dine personlige oplysninger og det ønskede lånebeløb. Efter indsendelse af ansøgningen, vil du normalt modtage et svar hurtigt. Ved et godkendt lån overføres pengene derefter til din konto.

For at få et billigere lån er det en fordel at indhente tilbud på flere lån, på den måde har du mulighed for at få et overblik over hvad et lån koster og sammenligne de samlede kreditomkostninger på lånene, det er også en fordel at undersøge lånets ÅOP (lånets Årlige Omkostninger i Procent).

Vær også opmærksom på lånets gebyrer, lån med lav rente kan til tider have gebyrer der betyder at en lav rente alligevel ikke vil være billigere og se på lånets løbetid, en lang løbetid er ikke altid en fordel da alle renter for lånet kan gøre lånet langt mere omkostningsfuldt end et lån med en kort løbetid.

På den måde kan du undgå at falde for det første og bedste lån og i stedet finde det billigste lån og det bedste lån.

Sørg for at vælge et lån, der bedst opfylder dine krav. Ved at følge disse råd, vil du være godt forberedt på at ansøge om et lån online.