Økonomisikring lån

Alle kan risikere at blive ramt af midlertidig uarbejdsdygtighed, eller blive arbejdsløs sker det kan det pludseligt blive svært at få dine penge til at række til alt hver måned og lånene forekommer uoverskuelige, men …

Alle kan risikere at blive ramt af midlertidig uarbejdsdygtighed, eller blive arbejdsløs sker det kan det pludseligt blive svært at få dine penge til at række til alt hver måned og lånene forekommer uoverskuelige, men med en økonomisikring lån behøves du ikke længere at bekymre dig for om der er dækning til dit billån mm.

Der findes forskellige økonomisikringer, både for almindelige arbejdstagere med fast ansættelse og selvstændige, så det kan ofte være en fordel at undersøge markedet og finde den økonomisikring hvor erstatningen passer bedst til dit behov så du kan sende din ansøgning om økonomisikring.

Hvad er økonomisikring

En økonomisikring – lån må ikke forveksles med en lønforsikring, da det er to helt forskellige ting.

Økonomisikring er en type forsikring, der dækker dine låneudgifter, hvis du bliver midlertidigt uarbejdsdygtig, ramt af sygdom eller ufrivillig arbejdsløshed. Ved at tilføje økonomisikring til dit lån, kan du og din familie opnå ekstra sikkerhed og tryghed i jeres daglige økonomi.

Hvem er berettiget til at tegne en økonomisikring?

Hvis du er på arbejdsmarkedet under almindelige vilkår og har optaget et lån har du mulighed for at kunne tegne en økonomiforsikring, dette er også en mulighed hvis du er selvstændigt erhvervsdrivende.

Der kan være forskelle på forsikringen hos de forskellige låneudbydere og forsikringsselskaber, derfor er det en fordel at undersøge markedet inden du tegner din økonomiforsikring.

Hvordan fungerer økonomisikring ved ufrivillig arbejdsløshed?

For at forsikringen træder i kraft skal du have være forsikret i en kvalifikationsperiode inden du kan anmelde en skade som at du er blevet ramt af midlertidig uarbejdsdygtighed, sygemelding eller arbejdsløshed.

Hvis du mister dit job, og har været ansat i mindst 12 måneder i træk, vil du modtage din første økonomisikringsbetaling inden for 60 dage, de første 30 dage du har forsikringen er kvalifikationsperioden og derefter er der 30 dages selvrisiko.

Efter dette er forsikringsdækningen som dine forsikringsvilkår foreskriver, derefter vil din økonomisikring hjælpe med betaling af de udgifter der er forbundet med dine lån, forsikringspræmien vil dog ved dødsfald ikke være omfattet af denne optjeningsperiode, og kan blive udbetalt på trods af den manglende opkvalificeringsperiode.

 Det anbefales at tegne en økonomisikring tidligt for at sikre støtte, hvis du forventer at der er mulighed for at du kan få brug for det i fremtiden.

Der kan være forskelle på betingelserne hos de forskellige udbydere af økonomsikring forsikringer.

Fordele ved økonomisikring når du er ufrivilligt arbejdsløs

Økonomisikring tilbyder tryghed ved at dine låneudgifter er dækket, selv når du ikke længere modtager løn, forsikringen kan særligt være vigtigt for børnefamilier, som ønsker at undgå bekymringer om månedlige afdrag på lånet hvis du bliver ramt af sygdom eller arbejdsløshed.

Livet er uforudsigeligt sygdom eller jobtab kan ske når som helst, med økonomisikring er du forsikret og undgår, at sådanne hændelser underminerer din økonomi, da du efter at have anmeldt skaden ikke længere skal bekymre dig om at få lånet dækket.

At optage lån er en almindelig del af mange menneskers liv, men det medfører også forpligtelser, økonomisikring hjælper med at beskytte din økonomi, hvis du skulle miste din indtægt pga. ufrivillig arbejdsløshed, midlertidig uarbejdsdygtighed fx. pga hospitalsindlæggelse mm.

Der er også ofte mulighed for med en økonomisikring at få dækket restgæld, op til et aftalt beløb visse kritiske sygdomme eller ved dødsfald.

Det er derfor klogt altid at overveje økonomisikring, når du tager et større lån, for at sikre både din og din families økonomiske fremtid.