Lån penge som 18-årig

Når man er 18 år, kan der være mange grunde til at låne penge, der findes mange forskellige lånetilbud der kan være fordelagtige når man ønsker at låne penge som 18 årig. Her på siden …

Når man er 18 år, kan der være mange grunde til at låne penge, der findes mange forskellige lånetilbud der kan være fordelagtige når man ønsker at låne penge som 18 årig.

Her på siden vil du kunne finde flere eksempler på muligheder for lån til 18 årige, vi håber det kan give dig et overblik over de forskellige lån.

Inden du går i gang med at læse om de forskellige lånemuligheder, er det dog vigtigt at nævne at et lån ofte kræver en stabil indkomst, da de fleste låneudbydere foretrækker at låne penge til personer der kan tilbagebetale lånet i lånets løbetid, der er dog undtagelser hvor du kan låne penge uden denne sikkerhed.

Har du en stabil indkomst vil det oftest være muligt at vælge mellem de bedste lån og de billigste lån, hvilket altid er værd at tage med.

Lån penge som 18 årig gennem et banklån

Mange banker tilbyder særlige ordninger til personer mellem 18-27 år.

For eksempel tilbyder Nordea Check-in fordele som gratis Visa/dankort og Netbank, Danske Bank tilbyder yderligere fordele for studerende under deres Danske Studie program.

Disse særligt tilrettelagte lån kommer ofte med attraktive renter.

Udover lån til unge låntagere er der også mange andre muligheder for at låne penge som 18 årig i banken, hvor mange penge du kan låne vil ofte afhænge af din daglige økonomiske situation

Som 18 årig kan du ofte låne penge til en bil

Som ung kan du også optage et lån til en bil, et lån til en bil kaldes et billån og kan tit fås med særlige vilkår.

Kravene til dette lån inkluderer typisk en aldersgrænse på minimum 18 år og en stabil økonomi og bilen kan fungerer som sikkerhed for lånet.

lånets løbetid afhænger ofte af bilens alder, jo ældre bilen er jo kortere vil løbetiden være, hvilket er en fordel for så slipper du for at have en månedlig betaling til en bil du måske ikke længere ejer.

Kassekredit – en oplagt mulighed for et lån som 18 årig

En kassekredit kan være en fleksibel løsning, hvor du kun betaler rente af det beløb, du bruger derfor koster din kassekredit intet i rente hvis du ikke har gjort brug af den i den pågældende måned.

Banken vurderer din økonomi og fastsætter kassekredittens størrelse, ofte kan en kassekredit være forbundet med en lav rente og ingen oprettelsesgebyr, dette er især gældende hvis den knyttes til din lønkonto.

En kassekredit kan ofte løbe op til 5 år af gangen, efter de 5 år er det stadig ofte muligt at lade kassekreditten fortsætte, hvis du har brug for det.

Forbrugslån til 18 årige

Forbrugslån er også en måde du kan låne penge som 18 årig, forbrugslån er en almindelig måde at låne penge på og tilbydes af næsten alle banker.

Afhængigt af din økonomiske situation kan du få tilbudt variable eller faste renter og muligheden for afdragsfrie måneder. Tilbagebetalingsperioden varierer typisk fra 3-10 år.

Online lån – en hurtig måde at låne penge som 18 årig

Kviklån er hurtige lån og kræver sjældent, at du oplyser formålet med dit hurtig lån, der er mange udbydere der tilbyder kviklån, derfor er det vigtigt at være opmærksom på hvilket kviklån der er det bedste og billigste kviklån.

Kviklån kan findes som små lån og større lån, derfor er det muligt at finde et kviklån der kan give dig det lånebeløb du har brug for.

Kravene til at få disse hurtige lån er minimale, såsom dansk bopæl og aldersgrænse på 18 år.

Låneansøgningen og -godkendelsen sker elektronisk (derfor kaldes de også ofte for sms lån), og de vil ofte udbetale penge fra dit kviklån til din konto hurtigt.

At finde det bedste kviklån og det billigste kviklån fungerer som ved andre lånemuligheder, nemlig ved at sammenligne lånenes ÅOP.

Lån til indskud som 18 årig

Når man er fyldt 18 år starter man ofte med at overveje at flytte hjemmefra, men det kan være svært at spare penge op til et indskud, derfor er en oplagt løsning ofte at låne penge til et indskud til en lejebolig, dermed kan de lånte penge gøre det langt nemmere at starte livet som udeboende.

Du vil ofte som 18 årig kunne låne penge til et indskud i banken eller en af de mange låneudbydere der findes på lånermarkedet.

 Sikre og usikrede lån

Du har måske mødt betegnelsen sikre eller usikrede lån og lagt mærke til at det billige lån ofte er det sikre lån, det er fordi det sikre lån stiller sikkerhed i en specifik ting, som f.eks. et boliglån der stiller sikkerhed i selve boligen.

Usikrede lån derimod er lån der ikke har nogen sikkerhed for at personen der har lånt penge kan indfri lånet, og alle låneudbydere foretrækker at få deres penge retur, derfor vil det usikre lån oftest have en højere rente og/ eller højere etableringsomkostninger for at kompensere for usikkerheden.

Vælg det rette lån

Alle lån har en ÅOP – ÅOP er lånets Årlige Omkostning i Procent, det er vigtigt at sammenligne lånets ÅOP for at forstå de samlede omkostninger blandt andet renten, lånets løbetid, etableringsomkostninger samt betalingsgebyrer, alt sammen ting der er afgørende for en samlet tilbagebetalingsbeløb.

Indhent gerne flere uforpligtende lånetilbud, og sammenlign dem for at finde det billigste lån og dermed det mest fordelagtige lån.

Hav overblik over din økonomi og dine lån

Når man ønsker at låne penge som 18 årig er det vigtigt at bevare overblikket over ens økonomiske situation, så man sørger for kun at låne penge som man har muligheden for at tilbagebetale i løbet af lånets løbetid.

Derfor er det vigtigt at sørge for at du kan tilbagebetale lånet og de månedlige afdrag ikke overstiger dine månedlige indtægter.

Ved at indhente rådgivning og sammenligne tilbud kan du træffe en velinformeret beslutning og finde det lån, der passer bedst til din økonomiske situation.

Det er nemlig trist hvis man som 18 årig havner i en gældsfælde der kan være svær at slippe ud af og ende med at man bliver registreret i RKI eller debitor registret som dårlig betaler, en sådan registrering kan spænde ben for drømmene flere år fremover.

Har du optaget flere forskellige lån, kan det være svært at bevare overblikket, her vil det ofte være en fordel at sammenlægge lånene i et lån, nemlig et samlelån.