Lån penge med et kreditkort

Kreditkortet er et betalingskort, der anvendes som alternativ til kontanter til dine køb af varer og tjenester, både i fysiske butikker og når du handler online, vi bruger næsten allesammen vores kort dagligt i forvejen …

Kreditkortet er et betalingskort, der anvendes som alternativ til kontanter til dine køb af varer og tjenester, både i fysiske butikker og når du handler online, vi bruger næsten allesammen vores kort dagligt i forvejen og har det næsten altid lige ved hånden.

Men det er vigtigt at forstå forskellen mellem kreditkort og debetkort som Visa Electron, med et kreditkort får du en kreditgrænse, mens et debetkort kun tillader brug af de midler, der er tilgængelige på din konto, hvilket forhindrer overtræk.

 Populære kreditkorttyper inkluderer Visa, Dankort og MasterCard, disse kreditkort og andre kreditkort tilbydes af forskellige banker og kreditinstitutter, herunder Ikano Bank, hver type kreditkort har sine egne specifikke vilkår og betingelser.

Det er essentielt at være opmærksom på de forskellige betingelser der følger med dit kreditkort, når du udvælger dit kreditkort, for at sikre, at det passer til dine økonomiske behov og forbrugsmønstre.

et kreditkort vil typisk være tilknyttet en variabel debitorrente, en variabel debitorrente vil ændre sig over tid, alt efter økonomiske faktorer og markedsforhold, derfor kan det være oplagt at være opmærksom på udviklingen af renter mens du bruger af kreditten på kortet.

De samlede kreditomkostninger kan altså ændre sig hen af vejen, pga. en variabel debitorrente der falder eller stiger.

Kravene til at få et kreditkort

For at kunne få kredit gennem kreditkortet, er der flere krav der skal kunne være opfyldt før du kan gøre brug af dit kort:

  • Du skal være fyldt 18 år
  • Du skal have fast bopæl i Danmark
  • Du skal have en stabil personlig indkomst
  • Du må ikke være registreret i RKI eller Debitor Registret

udover disse faste krav for at få et kreditkort kan kravene varierer mellem forskellige banker og lånefirmaer.

Når du ansøger om et kreditkort, som for eksempel et MasterCard hos Ikano Bank, skal du udfylde en ansøgningsformular på deres hjemmeside, Ikano Bank bruger oplysninger om din bolig og dit job til at foretage en kreditvurdering, de kræver også dokumentation såsom din seneste lønseddel og årsopgørelse.

Efter du har ansøgt om et kreditkort vil du hurtigt få svar, og en låneaftale sendes til din e-mail til godkendelse.

Ofte vil der være betaling via betalingsservice for sit kreditkort, det gør det nemmere at overholde hver betaling, hvilket er en klar fordel da man kan risikere ekstra omkostninger når man glemmer at betale regningen for kreditkortet.

Et stort udvalg af kreditkort

Det er muligt at vælge mellem flere forskellige kreditkort fra forskellige udbydere, hvilket giver dig mulighed for at finde det kreditkort der er bedst egnet til at være dit kort, herunder kan du læse lidt om flere af kreditkortene.

Ikano Bank visa

Kreditkort som Ikano Bank Visa tilbyder adskillige fordele, du kan anvende dette kort i udlandet, ofte i hele verden, der er ingen års- eller oprettelsesgebyrer og du kan også nyde de lave renter.

Med Ikano Bank Visa kan du gå fra 0 kr på kontoen og op til et samlet kreditbeløb på 50.000 kr. med 45 dages rentefri kredit, du betaler kun renter for det beløb, du faktisk bruger, og du har frihed til selv at vælge løbetid på kreditkortet og månedlige afbetalinger inden for bankens minimumskrav.

Ikano Bank har også partnerskaber med butikskæder som IKEA og Bauhaus, hvilket giver yderligere fordele ved brug af dit kreditkort.

Danske Bank Mastercard Kredit

Danske Bank tilbyder forskellige Mastercard kreditkort Basis, Guld og Platin, kreditkortene kommer med forskellige fordele, men fælles for kreditkortene er de alle har op til 6 ugers rentefri kredit.

Med et Mastercard Kreditkort kan du som udgangspunkt få en kredit hvor du kan bruge mellem 0 kr. og op til et beløb på 50.000 kr. der er dog mulighed for at få en højere kredit ved nogle fa kreditkortene.

Med Mastercard Basis får du udover din kredit også mere sikkerhed når du handler online.

Med et Mastercard Guld får du udover kredit blandt også mulighed for en års rejseforsikring i Europa.

Med et Mastercard Platin har du udover din kredit også mulighed for en årsrejseforsikring i hele verden, forsikring af bagage og flyforsinkelse mm.

 Bank Norwegian kreditkort

Med et Bank Norwegian kreditkort, har du et kort der kan give dig op til 45 dages rentefri kredit.

Du kan bruge kreditten fra 0 kr og vælge op til et kreditbeløb på 100.000 kr i kredit

Der er ikke nogen gebyrer når du handler eller hæver kontanter i Danmark (Dansk Valuta)

Kortet kommer også med en rejse og afbestillingsforsikring

 Santander – Santander Red

Santander Red er Santanders version af kreditkortet, her kan du få et kreditkort med en kredit fra 10.000 kr. til 50.000 kr. pr kreditkort.

Der er 45 dages rentefri kredit.

der er ingen oprettelsesgebyrer eller nogle årlige gebyrer med Santander Red

Du kan også hæve kontanter i udlandet uden et gebyr til Santander.

Disse kreditkort giver fleksibilitet i finansieringen af dine ønsker og din dagligdag og har tilknyttede fordele, der kan gøre dem til attraktive valg for forbrugere.

Vælg det bedste kreditkort

Når du skal finde det rette kreditkort, er det vigtigt at sammenligne vilkår på de forskellige kort.

Det er en fordel at anmode om et gratis, uforpligtende tilbud fra forskellige kort udbydere, disse tilbud indeholder oplysninger om ÅOP (Årlige Omkostninger i Procent), ÅOP fortæller dig om kreditkortets samlede kreditomkostninger for de næste 12 måneder i procenter, denne oplysning kan bruges til at sammenligne de forskellige tilbud og dermed gøre det lettere for dig at vurdere og vælge det mest fordelagtige kort for dig.

Se også på kreditkortets løbetid, jo længere løbetiden er jo flere renter kan du komme til at betale.