Find et lån på 50.000 kroner

Der kan være mange årsager til, at du står og mangler at låne 50.000 kr. Det kan være, at du har fået et godt tilbud på et nyt køkken eller badeværelse, eller en uforudset udgift som bilen er brændt sammen eller lignende.

lån 50000

Uanset hvad grunden er, så er der flere muligheder for at kunne låne 50.000 kroner. Her vil du finde en kort beskrivelse af fire forskellige lånetyper.


Lån 50.000 kroner i din bank

Du kan som regel altid gå til din bank, hvis du står i pengenød og har brug for et lån på 50.000 kr. banken vil typisk kunne tilbyde de bedste og billigste lån til en lav rente, sammen med en lang løbetid.

Forskellige banker har forskellige lån og regler for deres udlån, men man vil oftest opleve at banken kigger på din kreditværdighed i form af fast indtægt, andre former for sikkerhed for lånet, eksisterende gæld mm.

Der er mulighed for forskellige lån i banken, blandt andet forbrugslån og kassekredit

lån 50000 kroner med en kassekredit

Hvis du gerne vil have en kassekredit på 50.000 kroner, så vil der ofte være nogle grundlæggende krav hos de enkelte banker. Det vil f.eks. være, at du er mindst 18 år gammel, at du har bopæl i Danmark, og at du ikke er registreret i RKI.

De fleste banker vil foretage en kreditvurdering af dig på baggrund af din økonomi og nuværende gæld. Din kreditværdighed vil afgøre de gældende betingelser for dit lån. Banken kan f.eks. kræve en bestemt løbeperiode, eller en vis nedskrivning af maksimum hver måned eller hvert kvartal, dine betingelser vil være afhængig af den låneaftale, som du laver med din bank.

Fordelen ved en kassekredit er at du kun betaler renter af det beløb, som du bruger, og derfor kan du spare omkostninger ved at knytte den til din lønkonto. Herved vil dit lån falde hver gang, du modtager din løn, hvilket giver en bedre rente i den periode.


lån 50.000 kr med et forbrugslån

Hvis du i stedet gerne vil have et forbrugslån, så vil der typisk være tale om de samme krav. Dertil ønsker de fleste banker, at du har en fast årlig indkomst, hvis beløb fastsættes af den enkelte bank.

Lånets løbetid vil normalt være imellem 1-10 år, hvilket er en lang løbetid, selve din afdragsperiode vil du fastsætte med din egen bank. Renten vil være afhængig af, hvilket slags forbrugslån du tager, og derfor er det vigtigt at undersøge dine forskellige muligheder.

lån 50.000 kr med dit kreditkort

Du vil også have mulighed for at låne 50.000 kr med dit kreditkort.

Et lån med kreditkort kan måske snarere betegnes som en kredit, som du månedligt afvikler. Det er få låneudbydere, der fortsat tilbyder lån med dit kreditkort, heriblandt MasterCard, der tilbyder lån op til 50.000 kroner med 45 dages kredit.

Her er der dog også tale om en afgrænset løbeperiode, og du bør undersøge, hvad muligheden er med dit eget kreditkort. Renten vil også variere alt efter hvilket kreditkort, du har.

Lån 50.000 kr med online lån eller sms lån

Det sidstnævnte alternativ er et kviklån, som du kan søge om på internettet eller via et sms-lån. Denne lånetype er på flere måder anderledes fra et lån i banken.

Ved et lån hos en bank vil du normalt have en samtale med din bankrådgiver, men når du vælger at låne penge ved en online låneudbyder, benytter du teknologisk kommunikation.

Endvidere er et online lån ofte nemmere at låne pengene ved, da lånefirmaerne stiller færre krav til dig, de mest almindelig krav er:

  • Du skal være mindst 18 år gammel.
  • Du er dansk statsborger,
  • Du har dansk telefonnummer og bankkonto,
  • Du er ikke registreret hos RKI eller Debitor Registret (der findes dog låneudbydere der vil låne penge til dig trods RKI)
  • Hos nogle lånefirmaer skal du godkende din låneaftale med et MitID, og det vil derfor også kunne fremkomme som et krav at du har dit eget MitID.

Der skal ikke stilles sikkerhed for dit online lån, heller ikke når du ønsker at låne mange penge, du har ikke pligt til at fortælle, hvad beløbet skal bruges til, hvilket gør at det er et hurtigt og nem metode til at låne penge til at dække uforudsete udgifter.

Inden for kort tid vil du modtage et svar på din ansøgning, hvilket betyder at når lånet er godkendt vil lånebeløbet indenfor kort tid være tilgængelig på din bankkonto.

Ulempen ved online lån er at det ikke er det billigste lån, du kan opleve at der er en højere rente, derfor kan det en samlet tilbagebetaling blive højere.

Der er oftest ikke en lang løbetid på disse lånetilbud, hvor lang en løbetid der er kan dog forhandles med låneudbyderen, men det er ofte en fordel at tilbagebetale dit lån ret hurtigt, så renterne ikke når at vokse for meget.

Find det bedste lån og det billigste lån ved at sammenligne lån


De bedste forudsætninger for at finde et billigt lån får du ved at du sammenligner lån fra de forskellige lånemuligheder og låneudbydere.

Du kan sammenligne lånetilbud ved at søge om et uforpligtende tilbud hos lånefirmaerne. Det er normalt ganske gratis, og de kan oplyse dig om lånets ÅOP, som er de reelle årlige omkostninger ved et lån, de samlede kreditomkostninger er yderst relevante for den samlede tilbagebetaling, og det er her du kan se hvilke lån der er billige lån.

Når du kan sammenligne dine muligheder ved samme lånebeløb, så kan du vælge det lån med de bedste vilkår for dig, vær opmærksom på at en månedlig betaling for lånet ikke må overstige dit budget.

Det vil typisk være muligt for dig at kontakte lånefirmaerne og bankerne, hvis du har spørgsmål eller er i tvivl.